marți, 4 martie 2014

Pentru tine

Mă uit la tine și îl văd pe el. Vorbesc cu tine și mă gândesc la el. Te sărut pe tine și mi-l imaginez pe el...
De ce? Pentru că-l iubesc. Pentru că acum câtva timp a însemnat totul pentru mine și încă mai înseamnă. Așa cum e el: paranoic, curios, copilăros... Așa cum e el. 

N-am încercat vreodată să te schimb, ci doar să te corectez, dar mi-am dat seama că făcând lucrul ăsta distrug până și cea mai mică fărâmă din adevăratul TU. Distrug tot ceea ce iubeam, de fapt, la tine. Cu toții avem momente de irascibilitate, emoție dezlănțuită și ne simțim aproape ca o furtună pe ocean, dar tu... Tu ai reușit să-mi calmezi valurile, să-mi potențezi spiritul să mă faci să devin pescărușul, nu furtuna... M-ai învățat că mai presus de lucrurile materiale stă cu adevărat sufletul și că nu există termen de comparație pentru el. Nu poți să compari sufletul cu nimic anume, decât cu un alt suflet. Și sufletul meu ești tu. Sufletele noastre au făcut un legământ și n-o să se despartă prea ușor. Nici nu-mi doresc.

M-ai învățat atât de multe lucruri și am făcut atât de multe lucruri împreună încât îmi e tare greu să cred că am putea sta separați vreodată. Lucrurile se schimbă, oamenii se schimbă, dar sentimentele și amintirile rămân. Rămân ca un tatuaj făcut pe piele în pușcărie. Toată viața.

Și ce dacă lumea vorbește? Și ce dacă nu ne dau măcar o șansă? Avem toate șansele și acelea nu vin de la oameni, vin de la Dumnezeu. E planul lui. E planul lui ca noi doi să fim împreună aici, acum. A fost planul lui de la bun început și sper să-l ducă la bun sfârșit.

Avem atâtea vise împreună, atâtea nopți nedormite împreună, atâtea amintiri, atâtea emoții, atâtea prime dăți, încât mi-e greu să cred că există loc și pentru altcineva acolo, în sufletul meu. Nici nu cred, sunt sigură că nu există, niciodată n-a existat și nu va exista vreodată.

Te iubesc acum mai mult ca niciodată și mă doare absența ta. Chiar dacă te văd, chiar dacă te sărut, chiar dacă te simt, îmi lipsești oarecum, îmi lipsește să fim împreună. Te iubesc și da, ești viața mea. Ești totul pentru mine, ești lumina ochilor mei. Cu bune și cu rele, TE IUBESC!

Niciun comentariu: